Sunday, April 23, 2017

Tipovi ,,prijatelja"

Zdravo svima!
   Baš prije par noći sam legla i prisjećala se raznih uspomena sa prijateljima. Bilo je tu kako veselih, tako i tužnih događaja. I upravo tada sam pomislila ,,Zašto ne bih napisala post o tipovima prijatelja?". I evo sada sam se odlučila da pišem post na temi koju vidite u naslovu posta. Tema nije bukvalno vezana za one prave prijatelje koji su uvijek tu za vas, vec one koji samo glume da su ono sto nisu.
   Ja sam dva puta mijenjala školu (što znači da sam išla u tri škole) i upoznala sam razne ,,prijatelje" koji su mi učinili kako dobre, tako i loše stvari. I zato neke događaje koje ću spomenuti u ovom postu su se upravo meni desili. Btw, sledeće godine opet idem u drugu školu i mnogo me strah kako ću se uklopiti.


 • Prvi tip prijatelja je onaj koji mnogo voli da ogovara. A to su u čestim slučajevima drugarice, a ne drugovi. 
   Na primjer, zove mene jedna drugarica da izađem sa njom i ja izadjem. Ona počne da mi prica stvari o nekoj osobi iz  razreda... Na neki način mogu to da shvatim. Ali... Ista ta ,,drugarica" ode kod osobe koju je ogovarala kod mene i počne mene ogovarati... 
Ja mislim da ne postoji osoba kojoj to nije iritirajuce. • Ali nešto što me najviše nervira jeste kada me komentarišu kako sam se obukla, kako hodim, kakva mi je kosa i slično. I ja ponekad kažem prijateljima ,,Super ti je duks/majica" i tako nešto. Ali, kada mi neko priđe i  kaže:
,,Jooj Leco, imaš prelijepu majcu! Gdje si je kupila? Želim i ja istu da kupim... A vidi tvoju kosu! Jesi li je uvijala sa nečim ili ti je prirodno tako kovrdzava? A znas li šta bi trebala uraditi za svoju kosu? Ja znam kako moze da ti bude ljepsa..."

I onda nakon nekog vremena:

,,Hahahahah Leyla kako čudno hodiš..." - Inače, ja imam pravu kičmu i onda neki misle da tripujem dok hodim. Ali to ne radim uopšte! Takođe, osoba koja mi je to rekla ima baš krivu kicmu.
 • Sledeci tip ,,prijatelja" su oni koji pričaju laži o meni. Kada sam prvi put došla u školu u kojoj sada idem, jedna cura iz razreda je svima govorila razne izmišljene priče o meni (iako me ona zna od malena). Hvala Bogu, sada svi znaju da to nije istina i da je to samo ona izmislila.

 •  Tu su takođe i oni koji sire negativnu energiju. Na primjer, ja sam poslala par likovnih radova na takmicenje i kaze mi drugarica ,,Leco, ja imam predosjecaj da ces osvojih neku nagradu.'' A osoba sa strane sve to prisluškuje sa nekakvim podmuklim smijehom i dodaje ,,Hahaha ti da osvojiš nagradu? Ima mnogo boljih radova od tvog."  
U redu i da ne osvojim ništa ali čemu ta negativna emergija? Šta može na kraju uraditi sa tim, zaista ne razumijem?To bi bilo sve za ovaj post. Nadam se da vam se svidjelo i da ste u nekim primjerima pronašli par svojih prijatelja.

Snapchat: @thespahicka
Instagram: @leylaspahich
Email: spahiclejla2@gmail.com8 comments:

 1. Lejla draga, zaista si me odusevila ovim postom. Veoma je realno i iskreno napisan, sto mi se jako dopada, a pored toga, ostala si na visini zadatka te je tekst jako interesantan! Zaista sjajan post, uzivala sam citajuci. Slozila bih se u potpunosti s tobom, uvek postoje drugarice koje vole da komentarisu, da ogovaraju a pred tobom glume nesto. Ali se ne treba obazirati na njih.

  Gotičarka

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hcala ti draga, mnogoo! Zaista sam mislila da ovaj post njje dobar pa sam se predomišljala da li da ga objavim ili ne.

   Delete
 2. razni su ljudi lepo si rekla :)
  https://highheelpoodl.blogspot.rs

  ReplyDelete
 3. Draga, post je predivan. Stvarno sam oduševljena. Toliko sam uživala u čitanju da sam se mamlo i uživila i kada sam stigla do kraja bilo je ono: Pa zar već kraj :D. Svaka čast!

  Moj mali kutak

  ReplyDelete